Dins de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) aquest any amb el lema Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats, la Baronia de Rialb ha realitzat aquest dissabte passat una sortida pel romànic tot incorporant el paisatge prepirinenc d’inici de tardor al voltant del pantà de Rialb amb els seus recursos turístics com són l’església de Palau, l’església i el petit nucli de La Torre, el retaule de St. Iscle i Sta. Victòria de La Torre a Politg i el dolmen de Sòls de Riu.

La sortida Romànic i Natura ha servit per conèixer el romànic més important i interessant de la Baronia de Rialb, on hem posat en relleu els valors patrimonials incorporats a la vall del Rialb, la importància del medi ambient sobre l’actual estil de vida dels seus habitants i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de la comunitat rural.

La proposta ha estat molt ben rebuda amb participació de persones vingudes expressament de Girona, Amposta i Barcelona juntament amb persones de pròximitat.