Les esglésies de Sant Marc de Pallerols i Sant Girvés de la Torre són algunes de les esglésies que s’han inclòs a la darrera edició de les Rutes del Romànic de la Baronia de Rialb, que ha tingut lloc aquest divendres dia 6 de desembre.

En aquesta edició l’activitat ha començat amb una rebuda a l’antic monestir benedictí de Gualter, per tot seguit desplaçar-se cap a l’església de Sant Girvés, una església del segle XI que presenta una planta quadrada de tres naus. Tot seguit els participants han visitat l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Torre, també del segle XI, i la petita ermita de Sant Pere del Soler o del Solé, datada al segle XII.

Les dues darreres esglésies que han estat visitades es troben al nucli de Pallerols de Rialb. En primer lloc el grup participant, format per una vintena de participants, s’ha desplaçat fins a Sant Marc per descobrir aquesta petita joia de l’arquitectura catalana. Es tracta d’una ermita preromànica, datada del segle X, i que compta en el seu interior amb u