Les esglésies de Sant Marc de Pallerols i Sant Girvés de la Torre són algunes de les esglésies que s’han inclòs a la darrera edició de les Rutes del Romànic de la Baronia de Rialb, que ha tingut lloc aquest divendres dia 6 de desembre.

En aquesta edició l’activitat ha començat amb una rebuda a l’antic monestir benedictí de Gualter, per tot seguit desplaçar-se cap a l’església de Sant Girvés, una església del segle XI que presenta una planta quadrada de tres naus. Tot seguit els participants han visitat l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Torre, també del segle XI, i la petita ermita de Sant Pere del Soler o del Solé, datada al segle XII.

Les dues darreres esglésies que han estat visitades es troben al nucli de Pallerols de Rialb. En primer lloc el grup participant, format per una vintena de participants, s’ha desplaçat fins a Sant Marc per descobrir aquesta petita joia de l’arquitectura catalana. Es tracta d’una ermita preromànica, datada del segle X, i que compta en el seu interior amb unes pintures murals datades d’època barroca.

L’activitat d’aquest divendres s’ha acabat amb la visita de l’església parroquial de Sant Esteve de Pallerols, una església amb orígens en el segle XI, però que durant el segle XVIII va ser profundament transformada, per donar lloc a l’església actual. L’activitat es va tancar amb la salutació als assistents per part del sr. Ramon Camats de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols a Andorra.

Ruta del Romànic de la Baronia de Rialb - 6 de desembre de 2019