L’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb ha preparat per aquesta tardor diferents tallers formatius que tindran lloc a l’antic monestir benedictí de Santa Maria de Gualter els dissabtes al matí. El primer d’aquests tallers serà el taller de fotografia, i anirà a càrrec del Miquel Arnal.

Amb el títol ‘L’art de l’observació’ i una durada de 6 hores, el taller de fotografia es durà a terme durant dos dissabtes al mati: seran els dies 17 i 24 d’octubre de 2/4 d’11 fins a 2/4 de 2. El preu del curs serà de 24€ i cal tramitar la inscripció omplint aquest formulari. El pagament s’efectuarà en efectiu el primer dia del curs a les mateixes dependències de l’Oficina de Turisme.

Miquel Arnal porta quaranta anys com a professional de la fotografia, havent treballat per a nombroses agències de publicitat, dissenyadors de moda així com importants firmes com Nike, Nissan, Coca-cola, Levis o Lacoste. Ha obtingut nombrosos reconeixements i guardons, i ha exposat obra als principals festivals internacionals de fotografia. També imparteix classes en màsters i postgraus universitaris a l’Escola Superior d’Imatge i Disseny de la Universitat Abat Oliva.

El segon taller que s’ha preparat serà el dissabte 7 de novembre de 2/4 d’11 fins a la una, i anirà de plantes medicinals, amb el títol ‘Les herbes remeieres a l’hort d’un monestir benedictí’. Es tracta d’un taller pràctic que inclourà una sortida de camp pels voltants del Monestir de Gualter, i en el que es mirarà que els participants es puguin emportar algunes herbes o tisanes cap a casa.

El taller de plantes medicinals anirà a càrrec de la Maria Plaza, fisioterapeuta i antropòloga especialitzada en etnobotànica, i que lidera el projecte Boscana Remeis Silvestres per a divulgar els usos terapèutics i els coneixements de les nostres padrines sobre les herbes remeieres.

El darrer taller tindrà lloc el dissabte 28 de novembre, i versara sobre l’ús de les xarxes socials per al turisme, amb el títol ‘Com fem visible a internet el nostre projecte turístic? Eines i consells per comunicar bé’. Es un taller destinat sobretot als agents turístics del Segre Mitjà, i anirà a càrrec del Daniel Gutiérrez de l’empresa de comunicació i màrqueting online Kiribatis.

Tots els tallers tenen un aforament limitat per respectar el distanciament social, i els participants han de proveir-se de màscara. Per a tramitar les inscripcions, i fer el pagament caldrà contactar amb l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de la Baronia de Rialb, situat a les antigues dependències del Monestir de Gualter, que es on es duran a terme els tallers, o bé consultar el web baroniarialb.cat.

Taller de plantes medicinals al Monestir de Gualter