Ariadna Sánchez per a La Noguera TV.

Després de mesos treballant a porta tancada, la Baronia de Rialb ha reprès, aquest dissabte, les activitats turístiques, com per exemple, les visites al monestir de Santa Maria de Gualter. Des del municipi esperen que, coincidint amb l’ampliació de la mobilitat a comarcal, el municipi es torni a omplir de turistes interessats en aquesta zona.

L’ampliació de la mobilitat a comarcal, ha permès a l’Oficina de Turisme municipal de la Baronia de reprendre les activitats turístiques, que, des de fa uns mesos, treballaven a porta tancada. Així doncs, des del consistori esperen poder tornar a gaudir de la presència de turistes interessats en aquesta zona, com reconeix la Dolors Caelles, regidora de turisme.

Entre les activitats que s’han reprès, destaquen les visites guiades a l’antic monestir de Santa Maria de Gualter, una activitat d’una hora de durada que permet conèixer més a fons aquest monument, tal com explica el Jaume Marvà, guia de turisme habilitat i cap de l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb.

Cal tenir en compte que la singularitat del municipi de la Baronia de Rialb, un dels més extensos de Catalunya, permet tenir una oferta turística molt amplia, passant per un conjunt de 25 esglésies d’origen romànic a un territori molt extens ple de llocs idonis per a gaudir del paisatge o fer esport.