6, 7 i 8 D’OCTUBRE

 

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) es celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L’edició 2017 a Catalunya es celebra els dies 6, 7 i 8 d’octubre. Enguany, el lema suggerit pel Consell d’Europa és ‘Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats’ per posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

Els palaus, els castells, els monestirs, les fàbriques, els jardins històrics i altres espais patrimonials relacionats amb la natura, obren les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i ofereixen activitats per donar a conèixer en profunditat el seu patrimoni comú, la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

Les JEP són la festa del patrimoni i els diferents municipis i entitats organitzen un seguit d’activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions…  Consulta-les totes a l’agenda en línia, un espai perquè tots els usuaris tinguin al seu abast, sigui a través de l’ordinador o a través d’un dispositiu mòbil, la programació completa de les JEP 2017.

Aquest any, nosaltres hi participem oferint una sortida pel Romànic i Natura de La Baronia de Rialb el dissabte 7 d’octubre i amb una Visita Guiada al Monestir de Sta. Maria de Gualter el diumenge 8. Tota la informació la trobaràs a: http://patrimoni.gencat.cat/JEP2017

romanicinatura-page-001

visitamonestir-page-001