Des d’aquest divendres 5 de juliol tornen a estar tancats els accessos als boscos de la Baronia de Rialb, per la reactivació del nivell 3 del Pla Alfa de prevenció d’incendis segons informen els Agents Rurals. Una mesura que ja es va prendre el cap de setmana passat, i que es podria allargar en funció de l’evolució de l’onada de calor.

Durant el període de restriccions el perímetre amb accés limitat serà vigilat conjuntament entre els Agents Rurals, els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat amb l’objectiu de minimitzar el risc d’incendi, evitant la presènciade persones en una zona on la vegetació pateix una mancança d’aigua i on, sumat a les altes temperatures i la baixa humitat d’aquests dies, és més fàcil que un foc es pugui estendre ràpidament.

El territori Montsec no és l’únic a patir restriccions durant aquesta setmana. Aquest dijous ha estat activat el Nivell 3 del Pla Alfa a 144 municipis de quinze comarques catalanes, on han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi. Es tracta de les de l’Alt Urgell, l’Anoia, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Montsià, la Noguera, el Pallars Jussà, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Segarra, el Segrià, el Solsonès, la Terra Alta i l’Urgell.