El dolmen de Sòls de Riu, l’antic monestir benedictí de Santa Maria de Gualter, i l’embassament de Rialb amb les activitats recreatives que s’hi desenvolupen. Aquests han estat els tres principals atractius turístics per al públic familiar de la zona del Segre Mitjà, i els que han passat a al final per triar els principals atractius turístics familiars de la comarca.

La campanya Territori de Valor té com a objectiu posar en valor els recursos turístics de la Noguera com a elements dinamitzadors per al públic familiar, a partir dels recursos naturals, patrimonials i culturals de tot el territori al voltant de la Ribera del Segre i el Montsec, amb la voluntat de contribuir a crear recursos per captar i fidelitzar el turisme familiar

Per a la votació s’ha dividit la comarca en quatre zones: una primera a l’àmbit dels Aspres del Montsec, al voltant dels municipis de Camarasa, Os de Balaguer, Àger i les Avellanes. Una segona al voltant de la Coma de Meià, amb els municipis de Foradada, Artesa de Segre, Vilanova de Meià i Alòs, una tercera zona al voltant del Segre Mitjà, amb la Baronia de Rialb i els altres municipis noguerencs del Consorci Segre-Rialb i de la vall baixa del Riu Llobregós, i una quarta àrea que inclou Balaguer i els municipis de la zona baixa de la comarca.

Un total de 17 atractius turístics participen a les votacions, que es podran dur a terme fins al 30 de maig, i estan dirigides als professionals del turisme que regenten un establiment turístic, ja sigui allotjaments, restaurants, oficines de turisme, espais d’acollida, centres d’interpretació de monuments, empreses recreatives i demés equipaments turístics, però també per a qualsevol entitat o associació de la comarca. Segons les regles que ha donat a conèixer el Consorci LEADER Noguera-Segrià Nord, organitzador de la campanya, es podrà votar un atractiu turístic per a cadascuna de les quatre zones en què s’ha dividit la comarca.

Els atractius turístics que aconsegueixin superar les votacions passaran a formar part del catàleg de recursos turístics dinamitzats del Projecte Territori de Valor. Això vol dir que se’n farà diferents materials per al públic familiar. Entre els diferents materials i formats amb els que s’editaran els recursos destaquen les fitxes didàctiques, les estovalles d’un sol ús per als restaurants de la comarca, i d’altres materials de pinta i coloreja que estaran disponibles a les oficines de turisme i demés establiments turístics del territori. En una primera edició ja es van seleccionar sis atractius turístics dels que ja es pot descarregar el material al web Territori de Valor.