Pallerols de Rialb es prepara per acollir com cada any la Trobada de la Rosa, que se celebra a aquest petit nucli del Rialb Sobirà a finals de novembre, per commemorar el pas de Sant Josepmaria per l’indret el 22 de novembre de 1937, fugint de la Guerra de Franco en direcció Andorra.

Tal com informen des de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, la intenció és de dur a terme la Trobada de la Rosa, i per tal de poder-ho preparar, s’ha ajornat una setmana, del dissabte dia 21 fins al dissabte dia 28, però que s’està pendent de com evolucioni la pandèmia, i les disposicions sanitàries del Govern.

El programa inicialment previst preveu una visita guiada a partir de les 12h del migdia per recordar els fets que succeïren l’any 1937. El sant trobà a l’interior de l’església de Sant Esteve la rosa de fusta daurada de la Mare de Déu del Roser de Pallerols. Tal com expliquen des de l’associació, aquesta rosa «l’omplí de pau quan estava en una situació d’angoixa i profunda preocupació, per si estava fent la voluntat de Déu en el seu camí cap a Andorra».

A tres quarts d’una del migdia continuarà el programa amb la celebració de l’eucaristia, i a continuació, absoltes pels difunts de Pallerols. Encabat, els assistents que vulguin podran dinar pels voltants de Pallerols on hi haurà foc per a fer brasa o escalfar el menjar que hagin portat.