La ruta del romànic de la Baronia de Rialb d’aquest divendres sant ha estat l’activitat protagonista del turisme cultural de Setmana Santa al municipi. Organitzada per l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb, la nova edició ha aplegat una trentena de participants d’arreu de Catalunya.

En aquesta edició els visitants han descobert les esglésies de Sant Jaume del nucli despoblat de Sant Cristòfol de la Donzell, l’església privada de Sant Ponç de Martimà, a més a més de l’església de Sant Andreu, situada al nucli del Puig de Rialb.

L’activitat ha començat a l’antic monestir benedictí de Santa Maria de Gualter, i també ha inclòs la visita de Santa Maria de Palau de Rialb, una església que acaba de ser reconeguda com a Bé Cultural d’Interés Nacional (BCIL) per part de la Generalitat de Catalunya.

Les rutes de descoberta del romànic de la Baronia s’han consolidat entre els amants de l’art romànic d’arreu de Catalunya, que participen en cada edició per tal d’anar descobrir el conjunt de vint-i-quatre esglésies d’origen romànic que es troben repartides arreu del municipi de la Baronia.

La propera ruta pel romànic de la Baronia tindrà lloc per Sant Joan, el dia 24 de juny.