» Formada per antigues parròquies, fortificacions defensives i masies, la Baronia de Rialb és un paradís ideal per conèixer l’arquitectura del segle XI i XII. El relleu accidentat, el bosc mediterrani d’alzina, pins i cultius, les blanques aigües del riu Rialb, els productes del camp i la seva gent hospitalària i acollidora convertirán la vostra estada en un record inoblidable.

» Us convidem doncs, a sentir el batec d’aquesta terra, amb el convenciment que descobrireu un entorn còmode, el qual us transmetrà agradables i felices emocions!

A més a més …

Observa el cel durant la nit…

Som destinació turística Starlight!

Les mesures de contaminació lumínica realitzades en la darrera dècada han mostrat que una gran part de la zona del Montsec presenta unes condicions excepcionals de foscor i el fet que les afectacions dels municipis integrants de la zona siguin molt baixes garanteix la qualitat i la preservació de cel nocturn.

Busca un lloc fora dels nuclis urbans i alça la mirada al cel, descobriràs milers d’estels que es poden observar a simple vista des d’un lloc privilegiat. El següent pas és començar a identificar algunes d’aquestes estrelles i, en particular, els grups que formen en el cel, el que anomenem constel· lacions. Vols saber-ne més? 

Localització de l’àmbit del destí turístic i reserva Starlight Montsec

destinació-starlight

Que és una destinació Starlight?

Es tracta de llocs visitables que tenen qualitats excel·lents per a la contemplació del cel estrellat i la realització d’activitats turístiques basades en aquest recurs. Es pretén garantir la capacitat de gaudir de l’observació del cel i descobrir els valors científics, naturals, culturals i paisatgístics associats. D’aquesta manera, s’uneix per primer cop una certificació que valora ciència i turisme de forma conjunta basada en l’observació del firmament.

El nostre cel

Fotografia cedida per Xavier Villegas

Fotografia cedida per Xavier Villegas

Tasta la tòfona de la Baronia de Rialb!

tofona

Durant la temporada de novembre a març pots degustar la tòfona negra de la Baronia de Rialb (espècie tubber melanosporum) en varis restaurants de la zona. El preciat fong creix al sotabosc de la nostra terra i es trobat amb l’ajut de gossos ensinistrats. A més a més, durant la temporada, es possible visitar les plantacions els diumenges al matí. Vols saber-ne més?

Visita la presa del pantà!

presa panta rialb

Has vist mai una presa hidràulica per dins? Doncs no et perdis la oportunitat de visitar-la durant la setmana. Posa’t en contacte amb l’Ajuntament o l’Oficina de Turisme per concertar cita.

Prepara la bossa d’esport!

Noia corrent – Fotografia cedida per Aida Mases

Banyador, leggins, samarreta transpirable, xancles, bambes… I no dubtis en agafar la bicicleta! Trobaràs senders i trialeres, camins per córrer i passejar, el pantà per nedar, el riu per fer barranquisme… De ben segur que no t’aburriràs!