El vi ha estat el protagonista aquest dissabte de la jornada de portes obertes al Monestir de Gualter, que ha tingut lloc coincidint amb les Jorandes Europees de Patrimoni.

A partir de les onze els visitants han participat a una activitat combinada de visita guiada i tastos de vi. Es tracta d’una proposta turística de dues hores de durada, que compta amb una part de visita guiada per les dependències de l’antic monestir benedictí, i una altra part en la que els visitants participen a un tast de vins de la subzona Artesa de Segre, dins de la DO Costers del Segre.

Els tastos han anat a càrrec de la viticultora Marta Porta, de la propietat de Vall de Baldomar, i han permès tastar els vins Cristiari Negre, Cristiari Blanc i Baldomà Selecció. Posteriorment a aquestes activitats guiades, la jornada de portes obertes ha continuat amb un vermut al claustre, acompanyats de la música del deejay Bacardit, en el que s’han pogut degustar els vins més joves del celler.

El diumenge el protagonisme l’han tingut les petites esglésies romàniques del Rialb Sobirà, ja que ha tingut lloc una nova edició de la Ruta pel Romànic de la Baronia, en aquesta edició, centrada a les esglésies més allunyades, i per les que cal fer el desplaçament amb vehicles tot terreny.

L’activitat guiada ha començat a Santa Maria de Palau, i ha inclòs les visites a Santa Anna de Fabregada, Sant Martí de Terrassola, Sant Salvador de Mas Barrat i Sant Sebastià de Cerdanyès. El desplaçament ha anat a càrrec dels vehicles dels propis participants, i s’ha hagut de limitar a 30 participants per la tipologia dels camins.

Des de l’Oficina de Turisme fem una molt bona valoració del conjunt d’activitats, i ja estem pensant tant en nous tastos de vins com en una nova edició de la Ruta del Romànic en tot terreny. Així mateix, volem agrair a tots els participants per haver vingut. També volem agrair al celler Vall de Baldomar, i als propietaris de les diferents esglésies que hem visitat el diumenge per la bona predisposició i facilitats que heu posat.

Tast de Vins al Monestir de Gualter